גן מול השמורה

עיצוב הגן הוא חלק בלתי נפרד מעיצוב הבית ומתבנית הנוף בו הוא נמצא

בשיתוף נופים תכנון והקמת גנים
22/03/2021
גרם מדרגות מברזל בשילוב צמחיה.  צילום. בן רוטשטיין,
גרם מדרגות מברזל בשילוב צמחיה. צילום(צילום: בן רוטשטיין)

לפניכם סיקור תכנון וביצוע גן נוי בבית פרטי בזכרון יעקב המשתרע על מגרש 600 מ"ר, הגובל בשמורת טבע של רמת הנדיב. האתגר: למצוא פתרון למבנה טופוגרפי ויצירת גן משפחתי, מול קו תכנוני נקי, ליצירת גן משפחתי, המותאם לאירוח רב משתתפים ואחזקה מינימליסטית.

עוד בוואלה!

בעקבות ביקוש גובר לטיפול יעיל בכאב: בי-קיור לייזר במבצע מיוחד

מוגש מטעם בי קיור לייזר

קו נקי

אחד הטרנדים המובילים בעולם העיצוב והגינון, הוא שילובים דומיננטים של מערכת ברזל בגן. הברזל מאפשר לנו עבודה נקייה ויצירת אין סוף של צורות סימטריות ואסימטריות, כמו גם אפשרויות מרובות להתגבר על הפרשי גבהים בשטח ע"י בניית טרסות בקו נקי.

יש לציין כי משחקי גבהים בטרסות מדגישות את תחושת הדו מימד בגן ואילו השימושים בברזל מקטינים משמעותית את הנפח (במקום אבן מגושמת בעלת נפח), על ידי כך אנו מרוויחים חללי שתילה גדולים יותר ומגדילים את שטח השתילה ויוצרים צמחיה מגוונת ושופעת. בנוסף, הברזל מאפשר לנו לשלוט על הצבע הכללי של הבית ולחבור אליו, כאשר אחד החיבורים הטבעיים של ברזל הוא בטון.

טרסת ברזל משולבת בצמחיה, נושקת למטבח לחוויית חוץ כוללת.(צילום: בן רוטשטיין)

הבטון עבר מהפך בייחודיות שלו, וכעת הוא מאפשר מספר רב של טקסטורות, גימורים וצבעים. משטחי הבטון מהווים היום חלק דומיננטי בחלל החיצוני של הבית וכאן בפרויקט גן מול השמורה, נבחר גוון אפור בהיר בגימור מט, בעוד הגינה חולקה למשטחי קוביות בהתאם לדרישה וליעוד של האזור.

לדוגמה: סלון הגן ומרכז הישיבה הוגדר ותוחם ע"י ארבעה עצי תות דולבני, שנשתלו בריבועים בתוך יציקת בטון בגודל 65*65. ההדגשה ויצירת הגבולות של הסלון, נוצרה ע"י העצים וע"י מסגרות ברזל מוגבהות. ''כחלק מהרצון להתגבר על הפרשי הגבהים יצרנו משטחי בטון 2.5*2.5 בגבהים שונים של 15 ס"מ (תקן מדרגה), שמהווים מדרגה ויוצרים עניין ועומק לתמונה הכוללת''.

עצי תות דולבני תוחמים ומצלילים את סלון הגן(צילום: בן רוטשטיין)

אירוח משפחתי

ציר הליכה של מספר פינות ישיבה מחלק את הגן לפי סגנון האירוח, שעות היממה ועונות השנה, כאשר אחת הפינות שתופסת את תשומת הלב בפרויקט היא ספסל עץ מרחף, שמאפשר גם את תנוחת השכיבה בו הספסל צופה אל הגינה מפינה אינטימית ורחוקה. כמו כן, Fire pit מרכזי מונח, סמוך לספסל ומשרה תחושת רומנטיקה וחום, המאפשר שהות נעימה ורגועה, בשעות הערב הקרירות.

פינת ישיבה רומנטית הצופה אל הגן(צילום: בן רוטשטיין)
מבט אל סלון הגן(צילום: בן רוטשטיין)

אחזקת הגן

אחד מעמודי התווך של הגינה הוא אופי וסגנון הצמחייה שנשתלת בו. תכנון מדויק וירידה לרזולוציה בבחירת הצמחים, יקבעו את אופי הגן ורמת התחזוקה בו. ''בבואנו לתכנן, ההסתכלות היא ארוכת טווח בשנים'', כאשר דגש נוסף בתכנון צמחיה נעשה ע"י חלוקת השתילים בכל חלקי הגן לארבע עונות השנה, כך שיתקבלו מופעי פריחה שנתיים וגווני עלווה משתנים בכל עונה בגן.

קוביות בטון מוחלק בדירוג מפלסים ויצירת תחושת עומק בגן(צילום: בן רוטשטיין)

מאחורי הקלעים

הסטודיו של נופים תכנון והקמת גנים פועל מאז 1998, החברה חולשת על הסקטור הפרטי והמוטו שלה הוא יצירת גינה טבעית, גינה שהיא סיפור - עיצוב הגן הוא חלק בלתי נפרד מעיצוב הבית ומתבנית הנוף בו הוא נמצא.

''כל משפחה ובית מקבלים גן אחר ובעל אופי, סגנון וסיפור אחר. רוב הגינות שלנו הן טבעיות בדגש עיקרי על תכנון צמחיה מגוונת ועל בסיס משחקי גובה וצבע. ההשראות שלנו לקוחות מגנים אנגליים שמוצגים במספר תערוכות שנתיות באנגליה והעיקרית ביניהם היא Chelsea flower show, שבה אנו נוהגים לבקר בקביעות''.

אתר

פייסבוק

אינסטגרם

  • גינות
  • עיצוב
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully