כולם אוהבים את אבו גוש. קפיצה קטנה לחו"ל בדרך לירושלים. אבו גוש זה כמו הכפר בטוסקנה שהכנסתם במיוחד למסלול הנסיעה שלכם. זה לא סתם עוד מקום בדרך. זה המקום בדרך. שילוב מושלם בין נוף הררי, אוויר צח, פסטורליות, אמנות וכמובן אוכל טוב. כשמסתובבים ברחובות ובסמטאות של אבו גוש, מחבקים את הקור של תחילת החורף ומתמסרים לריחות העולים מהמסעדות, בתי הקפה וחנויות הממתקים, אפשר לעצום עיניים ולשכוח לרגע שאתם בלב הארץ.
גם באוכל, אבו גוש היא כבר מזמן לא רק חומוס משובח. מדובר בגן עדן קולינרי בפני עצמו שמושך אליו פודיז מכל רחבי הארץ. אחת הפנינים המוכרות היא האטליז בשר בכפר. 10 שנים שהמקום הקסום הזה מושך אליו לקוחות שלא מתפשרים על בשר. מדוע לנסוע רחוק כדי לקנות בשר אתם בוודאי רוצים לשאול, ובכן גם אנחנו תהינו. אז נכנסנו לאוטו ונסענו לאבו גוש כדי לקבל תשובות.
"בשר בכפר" עובדים כבר 10 שנים. הם מעידים על עצמם ככאלה שביצעו את החיבור המתבקש בין הדור הישן של מגדלי הבקר והצאן לבין קיצוב מודרני. הם מכירים את הבקר מגיל צעיר. קונים עגלים ומגדלים אותם אצל הרפתנים המובילים בתחומם תחת פיקוח וטרינרי מוקפד. הקצבים שעובדים באטליז עוברים הכשרות מיוחדות ומתמקצעים בשיטות קיצוב מארה"ב, אירופה ואסיה. אין נתחים שמגיעים מוכנים. כל הבשר טרי או מיושן במקום.
בואו נעשה הפסקה רגע ונדבר באמת על בשר. ישראלים אוהבים בשר, זה ידוע. ישראלים גם מבינים בבשר. הימים בהם נכנסתם לסופר וביקשתם "בקר טחון" נגמרו. הידע לגבי סוגי נתחים והדרך לטפל בהם במטבח הרבה יותר גדול. אנחנו מחפשים לפרוץ את גבולות הטעם, לחוות דרכים שונות להכין את הבשר, כבר לא מסתפקים בסינטה או אנטריקוט וטרנד עישון הבשרים הולך ותופס תאוצה. כלומר, ביקור בקצבייה הפך אצל רבים לאירוע של ממש. משהו שאמור לרגש ולזרוק אותך חזרה להיות הילד שנכנס לחנות ממתקים.
עם הציפייה הזאת לקבל חוויית קנייה של בשר, יצאנו לבשר בכפר. עכשיו אפשר לחפור על המגוון, המקצועיות והצבע האדום-סקסי-בוהק שמטמטם את החושים, אבל פשוט נסתפק במילה אחת: הצגה. גם בתור תל אביבים מתנשאים שהתרגלו לקנות את הבשר שלהם במעדניות מפונפנות נשארנו המומים. החנות עצמה מושקעת ומזמינה והתור, גם בימי קורונה, ארוך. הסחורה? בואו נגיד שכדאי שתבואו ותדעו מה אתם רוצים כי באחריות אתם הולכים להתבלבל.
בבשר בכפר אפשר למצוא הכל, "מזנב עד אף", כמו שאומרים הקצבים במקום. הם מתמחים בנתחים יוקרתיים ומשובחים כמו ואגיו ואנגוס שחור. כל הנתחים כמובן מקוצבים במקום ומותאמים בדיוק למה שאתם רוצים לעשות איתם. יש המבורגרים ביתיים ותערובות מיוחדות לעראיס, נקניקיות משוגעות, נתחי פיקניה שיזרקו אתכם לדרום אמריקה ורגע לפני הקופה, ביקשנו שיזרקו קצת נשנושי אסאדו. לא מכירים? שימו על המנגל לכמה דקות. על לא דבר.
המחירים? הלם. "יש פה את התמורה הכי טובה בארץ ביחס למחיר", מסכים לומר לנו מסעדן מוכר שפגשנו במקרה באזור. "תקשיב טוב", הוא ממשיך. "יש פה קצבים שהם קוסמים. הם לא מתעסקים בבשר שלא טופל על ידם. הכל בא משוייש, יפה. למי שאוהב יותר שמן או פחות, הם מתאימים לך הכל". ביציאה, אנחנו פוגשים לקוחות מערד, זוג מהשרון ושני תל אביבים. לא, הם לא עצרו כאן בדרך לירושלים. הם באו במיוחד כדי להתארגן על בשר איכותי. למה? "מה נשאר לנו בקורונה אם לא לאכול כמו שצריך?", הם עונים. "על בשר לא מתפשרים". תכלס.
בשר בכפר מוכרים גם אקססוריז לגרילמנים וציוד למעשנות בשר, במיוחד עבור המשוגעים לדבר. אם לא ייצא לכם להזדמן לאבו גוש בקרוב, אל דאגה. כל הטוב הזה יכול לנחות על המחבת, הגריל או המעשנת שלכם גם במשלוח. בשר בכפר מחזיקים קווי משלוחים שמגיעים מחיפה בצפון עד אשקלון בדרום.
כל מה שאתם צריכים לדעת באתר של בשר בכפר